29ekim

İKO Kuyumcukent Temsilcisi ‘ Cihan Yalçın’ oldu

İKO Kuyumcukent Temsilcisi ‘ Cihan Yalçın’ oldu

‘Mustafa Atayık’ başkanlığındaki İstanbul Kuyumcular Odası Yönetimi, sektörün sevilen simalarından Cihan Yalçın’ı hem İKO’nun Fahri Üyesi yaptı, hem de Kuyumcukent’e temsilci seçti. Bu önemli görevin kendisine onur ve gurur verdiğini belirten Cihan Yalçın, “Başkanımız Mustafa Atayık ve YK üyelerine şahsıma gösterdikleri teveccüh için teşekkür eder, vazife neyi gerektiriyorsa elimden geleni fazlasıyla yapacağıma söz veriyorum.dedi.

Sahadaki sorunları, semt ve ilçe temsilcileri aracılığıyla hızlı bir şekilde çözme yöntemini seçen İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Yönetimi, Kuyumcukent temsilciliğine de Topaloğlu Gold Market Genel Müdürü Cihan Yalçın’ı getirdi. Yalçın’a İKO Fahri Üyelik ve Kuyumcukent Temsilcilik belgesini İKO Başkanı ‘Mustafa Atayık’ tarafından verildi. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, göreve geldikleri günden bu yana temsilcilik konusuna çok önem verdiklerini belirterek, “Kuyumcukent, sektörümüzün üretim ve ihracat üssü haline geldi. Yönetim olarak bu dev kompleksteki üreticileri, toptancıları ve mağazacıları çok önemsiyoruz. Bu nedenle değerli meslektaşımız Cihan Yalçın, çok önemli bir sorumluluğu üstlenmiş durumda. Yönetim Kurulu adına kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.” dedi.

Her görevi almaya hazırım!
Kuyumcular Odası Yönetimi’nin verdiği görev ve üstlendiği sorumluluk nedeniyle onur ve gurur duyduğunu ifade eden İKO Kuyumcukent Temsilcisi Cihan Yalçın, “İKO Başkanı Mustafa Atayık ve değerli yönetim kurulu üyelerinin şahsıma gösterdikleri teveccüh için çok teşekkür ederim. Kuyumcukent’te üzerime düşen vazife neyi gerektiriyorsa elimden geleni fazlasıyla yapacağıma söz veriyorum. İKO Fahri Üyesi olmam benim için ayrı sevinç ve övünç kaynağı oldu. Bu üyelik, beni fazlasıyla onurlandırdı ve mutlu etti.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

İKO Yönetimi’ni başarılı buluyorum
İKO Kuyumcukent Temsilcisi Yalçın, Oda Yönetimi’nin pandemiye rağmen ürettikleri hizmetler ve gündemlerindeki önemli hizmet başlıklarıyla başarılı buluyor.

“Dostluklarımıza münhasır eleştirdiğim zamanlar olsa da İKO Yönetimi’nin son üç yılda yaptıkları genel olarak olumludur ve başarı oranlarını yüksek görüyorum. Taksit miktarının önce 4, ardından 8’e çıkarılması, terazi affı, yazar kasa limitlerinin artırılması başta olmak üzere yaptıkları hizmetler ve mesleğimiz için hayati önem taşıyan Altın Esaslı Muhasebe sisteminin getirilmesi konusunda gösterdikleri çaba takdire şayandır. Diğer yandan, yıllardır kanayan yaramız olan soygun ve gasp olaylarının önlenmesi konusunda taslak çalışma hazırlayarak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yakında sunacak olmaları geleceğe dair umutla bakmamızı sağlıyor.”

Kuyumcular Odası, iş ve işçi bulmada köprü olmalıdır

İKO ve İTO kaydı olan meslektaşların haklarını korumak adına merdiven altıyla mücadelenin önemine değinen Cihan Yalçın, “Esnafın merdivenaltı ile mücadelede çok büyük beklentileri var. Kuyumcukent özelinde Erdinç Demir, Mehmet Çakar ve Yılmaz Karakaya dostlarımız konuyla ilgileniyor. Pandemi, çalışmaları yavaşlatsa da salgının etkisinin kırılmasıyla merdiven altıyla mücadelenin hızlanacağına eminim.” dedi. Sanatkar ve emekçi arkadaşlarımızın iş, işveren dostlarımızın da ihtiyaç duyduğu elemanı bulmakta zorlandığını vurgulayan Yalçın, İKO’nun bu konuda başvuru mercii olacağı bir sistemi hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

244