İKO Yönetimi, Marmara Üniversitesi ile Kuyumculuk Müfredatı için toplandı


1


Sektörün önemli temsil kuruluşu olarak sorunları ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşların gündemine taşıyan İKO Yönetimi, mesleğe nitelikli elemanların yetişmesi için de yarım yüzyılı aşan tecrübesiyle kuyumculuk eğitimi veren okullarımıza da destek veriyor. Mustafa Atayık başkanlığındaki İKO Yönetimi, hatırlanacağı gibi 1 yıl önce Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilim Danışma Kurulu tarafından başlatılan ‘Kuyumculuk Müfredatı’ güncelleme çalışmaları kapsamında önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmıştı.

Müfredat Güncelleme çalışmaları kapsamında Odamız’da bugün de 7. BİRİM DANIŞMA KURULU toplantısı yapıldı. 

Toplantıya İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Kılıç, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Hraç Arslanyan, Genel Sekreter İsmail Kalafat, Başkanlık Danışmanı Ali Ramazan Şanto, Başkan Özel Kalem Müdürü Muhammed Yakup Dutkun, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mustafa Naci Top katıldı. 

“Kuyumculuk Müfredatı Güncelleme Çalışmaları”  konusundaki gelişmelerin ele alındığı toplantıda Başkan Atayık, Odamız bünyesindeki Mücevher Akademisi’nde verilen kurslarla sektör firmalarının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin başlattığı MÜFREDAT GÜNCELLEME çalışmalarını çok önemli bulduklarını, bu önemli girişime ‘İKO’ olarak destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.